Workshops

De volksdans dag bestaat uit voorstellingen en workshops. De workshops worden door de volgende mensen gegeven;

Jongerengroep Ziplamak van Internationale Dans Eindhoven
Workshop Roemeens van choreograaf Dominike Karantzounis
Jongerengroep Ziplamak staat onder leiding van choreograaf Dominike Karantzounis. H. Dominike Karantzounis is een folklore danser, docent en choreograaf. Op zeer jonge leeftijd kwam hij in aanraking met deze vorm van dansen toen hij begon met dansen bij kinderdansgroep Mali Igrači uit Amsterdam. In 2001 studeerde Dominike af aan de Academie voor Folklore Dans en Choreografie in Boekarest Roemenië (ACADEMIA DE DANSURI FOLCLORICE). Naast in Roemenië Roemeense folklore dans te hebben gestudeerd heeft hij de afgelopen 20 jaar zich verder gespecialiseerd in een aantal andere traditionele dansstijlen waaronder Ierse en Amerikaanse folklore dans. Ondertussen gaf hij zowel specialisatie als internationale folklore danslessen en maakte hij voor verschillende groepen choreografieën.


Dansensemble Phoenix
Workshop Hongaars door Marc Bout, artistiek leider van dansensemble Phoenix
Marc Bout geeft sinds 1996 les aan het dansensemble van Phoenix. Is afgestudeerd aan de dansacademie in Tilburg in 1994. Heeft zich o.a. gespecialiseerd in Hongaarse dansen. Heeft in dit verband een jaar gedanst bij het Hongaars staatsensemble in Budapest. Geeft regelmatig workshops en cursussen in deze dansstijl door het hele land. Marc gaf ook les aan kindergroepen bij Phoenix. Naast de lessen bij Phoenix werkt hij als docent werelddans en didactiek bij Aventus dans in Zutphen.

RALDA
Wokshop Kinderdans door Lieke Kiekeboch, docent kinderdans Ralda
Lieke Kiekebosch is naast een van de danseressen van de volwassen theater dansgroep van Ralda docent Kinderdans bij Ralda.

Muziekworkshop Klezmer door Annika Meinsma – Orkest leider Ralda
Annika Meinsma
studeerde muziektherapie aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. In 2007 raakte ze betrokken bij het Ralda-Orkest en werd enthousiast over de volksmuziek. Sinds het nieuwe seizoen is Annika orkestleider van dit orkest.
Tijdens de workshop maakt je kennis rolex replica met de kenmerkende klezmer toonladders, de expressieve melodieën en diverse dansritmes. Uiteraard wordt er veel samengespeeld. De workshop is niet geschikt voor zang, doedelzak, trekzak, draailier en andere diatonische instrumenten.
Mee te nemen: Eigen instrument, Muziekstandaard, De vooraf toegestuurde bladmuziek

Roots –Youth Folk Company
Workshop Pools door Peter Vree – Artistiek leider Roots –Youth Folk Company
Peter Vree
studeerde aan het Rotterdams Conservatorium o.a. kerkorgel, accordeon en piano. Volgde gelijktijdig de dansopleiding aan de Rotterdamse Dansacademie. Vervolgens deed hij een kopstudie klassiek ballet aan de Nationale Balletacademie. Heeft tijdens en na zijn studie een veelzijdigheid aan werkervaring opgebouwd; danste o.a. bij “The Polish Dance Theater”, “Opus One”, “Het Internationaal Danstheater”. Momenteel werkzaam als folkloristische theaterdans aan de vooropleiding ArtEZ locatie Arnhem en Venlo, freelance docent klassiek/folklore en bewegingstheater bij Albeda Dans College in Rotterdam en Projects Unlimited, dansprojecten in school.

AnneThé Dansers
Workshop West Europees door Aly Bols – Danseres bij AnneThé Danseres
Aly Bols
heeft na het behalen van haar Pabo-diploma ik auditie gedaan voor de nieuwe opleiding folklore dans en dansexpressie aan de dansacademie in Rotterdam en werd aangenomen op de docentenopleiding. Haar passie voor dans en onderwijs kon ize zodoende combineren. Ze heeft ruim 30 jaar lang lessen internationale dans gegeven op de docentenopleiding van Fontys dansacademie.

Workshop Spelen met Volksdans door Annette Truijens (=link) – Artistiek leider AnneThé Dansers
In deze workshop wordt je uitgedaagd om te spelen met volksdans elementen en voor je zelf de grens op te zoeken. Wat betekent volksdans voor jou, wat is er dan mogelijk en wat niet!