Annette Truijens-Thodé

Al van kleins af aan kon ik niet stil zitten, bewegen hoort bij wie ik ben. Ik heb door de jaren heen diverse dansstijlen gedanst, Klassiek ballet, jazzdans, Turks, Oriëntaals, Stijldansen, Moderne dans, Dansexpressie en niet in de laatste plaats allerlei vormen van Volksdans.

In 1992  ben ik afgestudeerd als docent dansexpressie/folkloredans aan de Tilburgse dansacademie, tegenwoordig Fontys Dansacademie. Sinds mijn afstuderen ben ik bezig geweest als docent, danser, consulent en choreograaf.

Ik heb gechoreografeerd voor:
IDE – Galim,
Quadans, onder andere Passie en Hollands Glorie,
ID Brabant – Vrouwvolk.

Ook heb ik meer dan 10 jaar bij Piet Hein gedanst, een volksdansgroep die Nederlandse volksdans choreografieën danste met een eigentijds concept. Ik ben eveneens jaren de voorzitter en artistieke leider geweest van Piet Hein, die in het leven was geroepen door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur.

In 2003 ben ik onder mijn eigen vlag gestart met Stichting AnneThé waar ik mijn eigen koers vaar. Op deze website bij AnneThé producties staan alle producties die ik heb mijn groep AnneThé Dansers heb gemaakt. Mijn fascinatie gaat uit naar volksdansen met een eigentijds verhaal. Volksdans, vooral de Nederlandse, wordt veelal gezien als iets horloges replica rolex van ooit, grootmoeders tijd. Als maker ga ik op zoek naar hoe de volksdans van toen nog betekenis kan hebben voor nu. Ik maak daarbij volop gebruik van de rijke tradities, vele codes en prachtige dansmateriaal die de (Nederlandse) volksdans rijk is. Centraal staan voor mij de dansers, zij zijn altijd het uitgangspunt voor mijn werk.